Women on Wheels

 PERSBERICHT

Women on Wheels komt met een tweede editie!

Op zondag 23 april 2017 staat Groningen wederom in het teken van Women on Wheels. Women on Wheels richt zich op alle dames die kennis willen maken met de wielersport en dames die hun wielerprestaties willen verbeteren. Een uniek event met een wielermarkt, clinics en workshops en dat allemaal op de wielerbaan van Corpus den Hoorn in Groningen.Wielrennen voor dames wordt steeds populairder en de prestaties op topniveau liegen er niet om, dat hebben we met de fantastische prestaties van de Nederlandse wielrensters op onder andere de Olympische Spelen van 2016 mogen aanschouwen.

Om aan de wens van veel dames tegemoet te komen om eens op de racefiets te stappen, biedt Women on Wheels clinics en workshops aan die gericht zijn op onderhoud van materiaal, trainingsleer, voeding, kleding en fietstechniek. Om het geleerde meteen in praktijk te brengen, organiseren we tevens een wielerwedstrijd en is er een toertocht over 25 en 50 kilometer uitgezet met start & finish op de wielerbaan. Bij de toertocht wordt met alle niveaus rekening gehouden. Daarnaast kun je de gehele dag rondkijken op onze bruisende wielermarkt. Deze is gericht op alles wat met wielrennen te maken heeft. Hier kun je tevens een hapje en drankje nuttigen samen met je familie en vriendinnen.


Eerste editie
De eerste editie vond plaats onder slechte weersomstandigheden, maar was desondanks een groot succes. Enkele reacties: “enthousiaste organisatie, goede opkomst ondanks de regen, persoonlijke aandacht, inspirerende clinics, mooie koers”.

Organiserende verenigingen
Het event wordt georganiseerd door vier wielerverenigingen die de handen ineen hebben geslagen. De organiserende verenigingen zijn: Klik, powered by Cyclesport Groningen, TC het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub “Voor de wind” uit Zuidhorn.

Aanmelden
Wil je meer weten over Women on Wheels of je meteen aanmelden? Volg ons via Social Media of bezoek onze website: www.womenonwheels.nu.